lördag 6 april 2013

När avgår landstingsrådet Lena Karlsson?

Den 1:a juni 2012 avslöjade P4 Kronoberg att Kronobergs landstingsråd Lena Karlsson (c) skulle avgå inom kort. Nyheten om hennes planerade avgång kom fram pga ett misstag av Lena Karlsson själv, då hon inte förstod att hon som politiker inte kan prata "off the record" med en journalist.

När nyheten avslöjades, framkom det att Lena Karlsson inte tänkte kandidera vid valet 2014 och att hon tom planerade att kasta in handduken redan under nästa år, dvs i år under 2013. Nu har det gått 10 månader och vi har inte hört ett ord från Lena Karlsson om detta. Tänker hon avgå eller tänker hon sitta kvar mandatperioden ut?

Lena Karlsson är vald för hela mandatperioden och har har all rätt att sitta kvar tom 2014. Men det får konsekvenser för henne och för Centerpartiet när hon meddelar att hon vill avgå då hennes trovärdighet sätts på spel. När alla vet att Lena tänker lämna in går alla och bara väntar på att det ska ske och då riskerar hon att blir en s k "lame duck". I den politiska världen inom landstinget Kronoberg tappar Lena Karlsson makt och inflytande över dagordningen. Varför ska andra politiker lyssna på henne då hon ändå ska avgå snart?

Så för om Centerpartiet vill mobilisera sina krafter inför valet borde Lena Karlsson avgå snarast. Annars riskerar partiet att tappa mer och mer inflytande för var dag som går.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar