tisdag 14 maj 2013

Folkpartiet får förstärkning

Sedan länge har Folkpartiet i Växjö haft brist på nya yngre förmågor. Återväxten har inte varit av den typ som de andra partierna har. Fram till i höstas leddes FP av Patric Svensson, men han tvingades att lämna alla sina uppdrag då han försatte sig i en rattfylleskandal. Något oväntat tog då Stefan Bergström över tillsammans med den gamle veteranen Nils Fransson. Källor inom FP, som Växjöpolitik talat med, säger att Stefan Bergström inte är någon långsiktig lösning, utan hoppet står till att en något yngre generation tar över.

Men centrala källor inom Folkpartiet säger nu till Växjöpolitik att förstärkning är på gång. Lennart Adell Kind, folkpartist i Nacka, flyttar inom kort till Växjö. Adell Kind är inte vilken fritidspolitiker som helst, han har flera tunga uppdrag inom Stockholms läns landsting. Bla sitter han som ersättare i landstingsstyrelsen och som ledamot i landstingsfullmäktige för Folkpartiet. Lennart Adell Kind är dessutom gift med Malin Adell Kind, gruppledare för Centerpartiet i Växjö kommunfullmäktige.

- Jo det stämmer att jag är på väg dit och då kommer jag att engagera mig i Folkpartiet i Växjö och Kronoberg. Exakt tidpunkt beror lite på jobb och så, svarar Lennart Adell Kind på en direkt fråga, när Växjöpolitik kontaktar honom.

Källor inom Folkpartiet Växjö, som Växjöpolitik talat med, ser med stor förtjusning på förstärkningen av Lennar Adell Kind. Vilken roll han kommer få inom politiken i Växjö och Kronoberg är inte klart än, utan bestäms av Folkpartiets medlemmar längre fram.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar