tisdag 27 augusti 2013

Lekplatsen som kom och gick under loppet av en halvtimme

Idag samlades de förtroendevalda i Växjö för första sammanträdet med kommunfullmäktige efter sommaruppehållet. Vid skrivandes stund pågår sammanträdet fortfarande och debatterna är stundtals tuffa. Sammanträdet inleddes med en motion, från Gullvi Strååt (S), gällande byggandet av en ny lekpark i Lammhult vid Lammhultsbadet.

Alliansen var tydliga i frågan, de var emot byggandet av ny lekplats då det för tillfället saknas resurser till detta. De kunde mycket väl tänka sig något i framtiden, men annat i fritidsnämndens budget hade högre prioritet. Oppositionen å andra sidan var lika tydliga de i att de ville se ett bygge av en lekplats. De rödgrönas linje fick stöd av både Sverigedemokraterna och den politiske vilden Lena Johannesson. Ett tag fanns det majoritet för en ny lekplats. Men strax innan omröstningen ändrade Johannesson sig och förslaget röstades ner. Under en halvtimme skulle Lammhult få en ny lekplats men sandlådan åkte ur ur fullmäktige lika snabbt som den kom in.

Men hela församlingen var nog nöjda ändå. Alliansen ville inte ha någon lekplats för tillfället och var nöjda med att de inte tvingas genomföra det mot sin vilja. Men gladast var nog Socialdemokraterna. Enligt källor till Växjöpolitik ville de heller inte ha någon lekplats i Lammhult, för tillfället. Motionen om lekplats i Lammhult inkom till kommunfullmäktige redan den 21 november 2012. Trots att Socialdemokraterna vetat om motionens existens har de inte budgeterat för dess bygge. Nu slipper de ta en debatt om underfinansierade förslag.

Trots att ledningen i Socialdemokraterna inte ville avsätta pengar till bygge av en ny lekplats, röstade de ändå för motionen. Logik någon? Nej i politikens värld är det inte alltid logik som styr. I detta fall handlade det mer om lojalitet mot en partiledamot. Det var riskfyllt för Socialdemokraterna att stötta motionen i fullmäktige då de sitter i opposition och det är andra som genomför de beslut som kommunfullmäktige fattar.

Det är inte första gången det går till på detta sätt och inte heller den sista gången. Det ligger lite i rollen som oppositionsparti att agera lite hur som helst.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar