lördag 14 september 2013

F d EU-parlamentarikern Eva-Britt Svensson gör comeback

Idag utsåg Vänsterpartiet i Kronoberg sina toppnamn för deras riksdags- och landstingslista. Vid dagens valkonferans utsågs, via ombud, endast de fyra översta namnen på riksdagslistan och de sex översta på landstingslistan.

Riksdagslistan toppas, något oväntat, av f d EU-parlamentarikern Eva-Britt Svensson från Växjö, tätt följt av Zinar Canpolat, Växjö och Kerstin Wiréhn, Ljungby. Eva-Britt Svensson var mellan åren 2004-2011 ledamot av Europaparlamentet för Vänsterpartiet. Hon lämnade 2011 pga hälsoskäl. Men nu gör hon återigen comeback och ska försöka ordna ett riksdagsmandat för Vänsterpartiet i Kronobergs län. Vänsterpartiet har idag ingen riksdagsledamot från länet.

- Vi är ute i god tid för att våra kandidater ska ha goda möjligheter att förbereda sig för uppdraget, göra sig kända och vara aktiva i valarbetet, säger partiet i en kommentar till dagens val.

Landstingslistan kommer toppas av nuvarande landstingsfullmäktigeledamoten Lennart Värmby, Växjö följt av Ann-Christine Eriksson, Växjö och Daniel Liffner, Växjö. Vänsterpartiet har idag tre mandat i landstingsfullmäktige i Kronobergs län.

Resterande namn på listorna antas vid ett valmöte den 15 mars 2014. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar