onsdag 9 oktober 2013

Anna Fransson som regionråd?

Som Växjöpolitik skrev om igår är arbetet inom bland annat Socialdemokraterna i fullgång med att ta fram listor inför valet. Även arbetet med listan till landstingsfullmäktige är på väg att blir klar. Inför detta val är landstingsvalet lite speciellt då Landstinget Kronoberg och Regionförbundet Södra Småland slås i hop till en enhet 1 januari 2015. Det innebär att de som väljs till landstingsfullmäktige i september 2014 även ska fungera i det nya regionfullmäktige, ett par månader senare.

Enligt vad Växjöpolitik erfar kommer Socialdemokraternas landstingslista toppas av Anna Fransson. Anna Fransson är idag landstingsråd och 2:e vice ordförande i landstingsstyrelsen. I toppen på listan kommer även Robert Olesen, oppositionsråd i Alvesta och Joakim Pohlman, oppositionsråd i Markaryd att finns. Eftersom SSU inte får en valbar plats på riksdagslistan kommer de med största sannolikhet att få en högre placering på denna lista. Med Anna Fransson som första namn blir även tredje platsen en kvinna och passa då utmärkt för SSU:s ordförande Henrietta Serrate.

- Två kvinnor och två män, två från Växjö och två från länet och en under 35 år, allt en enligt våra principer, säger en källa med god insyn i arbetet, som Växjöpolitik varit i kontakt med.

Flera partier var långt gångna i arbetet med listorna till landstinget när regeringen meddelade att Regionkommun Kronoberg kommer bildas. Det fick bland annat Moderaterna att börja om sin process, skrev Smålandsposten igår.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar