tisdag 22 oktober 2013

UPPDATERAT: Högstedt och Storbjörk begär förändring

Carin Högstedt (V) och Gunnar Storbjörk (S) har idag lämnat in en skrivelse till kommunstyrelsen i Växjö där de begär förändring i arbetsgången gällande kommunens hantering av flyktingfrågor. De vill att kommunstyrelsen ska fatta beslut i frågor som bland annat rör uppsägning av avtal med Migrationsverket. Idag är det kommunstyrelsens ordförande som fattar beslut i frågan. Anledningen till detta är att Växjös kommunalråd, Bo Frank (M), i dag säger att alla partier var överens om att säga upp avtalet med Migrationsverket gällande ensamkommande flyktingbarn. Frågan om att säga upp avtalet var uppe i kommunstyrelsen den 1/10 och i kommunstyrelsens arbetsutskott den 24/9.

Varför lämnar ni in skrivelsen?
- För att få en omförhandling och upplysa om vår inställning i frågan, säger Carin Högstedt (V) i en kommentar till Växjöpolitik.

Vad hoppas ni nå för resultat?
- Vi vill få upp frågor av denna typ på dagordningen innan beslut fattas och inte får reda på det i efterhand, som i detta fall, svarar Gunnar Storbjörk (S).

Varför tror du att denna skrivelse kommer nu?
- Det är kanske sura för att de inte formellt reagerade när uppsägningen var uppe för förhandling i kommunstyrelsen. Socialdemokraterna har tidigare skickat in skrivelser om att vi skall öka vårt flyktingmottagande, vilket jag har svårt att förstå, svarar Bo Frank (M) till Växjöpolitik.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar