måndag 28 oktober 2013

Cheryl Jones Fur (MP) föreslagen till Europaparlamentslistan

I maj är det val till Europaparlamentet och just nu har alla partier fullt upp med att ta fram kandidater till sina listor. I helgen hade Miljöpartiets valberedning sitt sista möte och deras förslag till lista presenterades idag. Listan toppas av Isabella Lövin, Värmdö som idag är europaparlamentsledamot. Två på listan är Miljöpartiets f d språkrör Peter Eriksson, Kalix och trea är Bodil Ceballos, Axmar Bruk.

En kronobergare återfinns på den föreslagna listan - Miljöpartiets starke kvinna i länet Cheryl Jones Fur. Hon är förslagen på plats 31. Cheryl Jones Fur bor i Tolg utanför Växjö och har flera kommunala uppdrag för Miljöpartiet i Växjö kommun. Bland annat är hon ledamot av kommunfullmäktige och kommunstyrelsen. Cheyrl Jones Fur är dessutom ordförande för Miljöpartiet i Kronobergs län.

Miljöpartiet har idag två ledamöter i Europaparlamentet. Den slutgiltiga listan fastställs vid en medlemsomröstning i januari.

Enligt uppgift till Växjöpolitik förväntas dessutom Cheryl Jones Fur bli förstanamn på Miljöpartiets riksdagslista i Kronobergs län. Miljöpartiet antar sin riksdagslista den 2 februari nästa år.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar