söndag 20 oktober 2013

Lyckvall hetast att ta över som kommunalråd i Ljungby

Enligt P4 Kronoberg kommer Ljungbys nuvarande kommunalråd Ann-Charlotte Wiesel lämna sitt uppdrag när mandatperioden tar slut, även om om Moderaterna och Alliansen får förnyat förtroende. Växjöpolitik har under dagen varit i kontakt med flera personer inom Moderaterna och också fått dessa uppgifter bekräftade.

Den nya regionen - Region Kronoberg - som startar upp 1 januari 2014 kommer att fyllas med flera politiker från kommunerna runt om i länet. Allt för att säkra sin kommuns intresse i den nya starka regionen. Moderaterna kommer att köra med två valsedlar, vilket de brukar, en för västra och en för östra läns delen. Enligt uppgift till Växjöpolitik kommer Ann-Charlotte Wiesel att toppa moderaternas valsedel för den västra läns delen. Göran Giselsson från Markaryd, nuvarande moderat gruppledare i landstingsfullmäktige, kommer ta andraplatsen på listan.

Enligt uppgift till Växjöpolitik kommer Ann-Charlotte Wiesels roll inom Moderaterna i Ljungby kommun med största säkerhet att övertas av Jessica Lyckvall. Enligt källor inom Moderaterna, som Växjöpolitik talat med under dagen, vill man se en föryngring inom Moderaterna i Ljungby kommun. Jessica Lyckvall är idag bland annat ledamot av kommunfullmäktige, kommunstyrelsen och ersättare i kommunstyrelsens arbetsutskott i Ljungby kommun. Hon har även flera tunga uppdrag inom Landstinget Kronoberg bland annat som ledamot i landstingsfullmäktige och 1:e vice ordförande i landstingsstyrelsens Hälso- och sjukvårdsberedning.

- Jag vill inte föregripa stämman, som vi ska hålla i slutet av januari. Det är den som fastställer listan, inte vi som är politiskt aktiva. Personligen är min främsta ambition att komma till riksdagen, säger Jessica Lyckvall i en kommentar till Växjöpolitik.

Jessica Lyckvall återfinns på plats 4 på Moderaternas riksdagslista och på plats 19 på partiets lista till Europaparlamentsvalet.

1 kommentar:

  1. Hej, jag har lästa din blogg sedan du började blogga. När det gäller kommunalrådsposten i Ljungby har jag hört att det är Magnus Gunnarsson som ska över efter Wiesel.

    SvaraRadera