tisdag 22 oktober 2013

Östers IF säger upp personal

Växjös fotbollslag Östers IF har två ordinarie matcher kvar att spela. För tillfället ligger Öster på nedflyttningsplats och det ska till ett mirakel om laget inte ska åka ur från högsta serien. Öster spelar sedan hösten 2012 på den nybyggda hemmaarenan Myresjöhusarena. Från politiskt håll finns det ett visst ekonomiskt intresse för hur det går för Öster rent sportsligt. Växjö kommun har nämligen lånat ut pengar till fotbollsklubben och till deras bygge av arenan och en viss oro sprider sig nu på kommunhuset gällande Östers framtida ekonomi.

Växjöpolitik tog därför kontakt med Marcus Sjöholm som är pressansvarig på Östers IF för att stämma av läget.

Kommer skattebetalarna drabbas om Östers IF åker ner en serie?
- Östers IF påverkas såklart ekonomiskt vid en eventuell degradering till Superettan. Exakt vad det skulle innebära är omöjligt att svara på, eftersom det bland annat handlar om hur våra partners reagerar, säger Marcus Sjöholm.

Om Östers IF åker ur Allsvenskan, påverkar det då lån och betalningar för Myresjöhusarena?
-Arena-ekonomin är bara en del, i en eventuellt förändrad ekonomisk bild, fortsätter Marcus Sjöholm.

Enligt en intervju med Östers ordförande, Sven Johannesson, som P4 Kronoberg genomfört kommer laget tvingas krympa kostymen om de åker ur högsta serien.

Enligt uppgift har ni genomfört uppsägningar bland klubbens personal. Är det något du kan bekräfta?
- Ja jag kan bekräfta att vi har sagt upp en person i vår personalstyrka, svarar Marcus Sjöholm.

Förutom de uteblivna sportsliga framgångarna har klubben inte lyckats locka till sig tillräckligt många övriga evenemang på arenan. Vilket också bidrar till en försämrad ekonomi. 

1 kommentar:

  1. "har klubben inte lyckats locka till sig tillräckligt många övriga evenemang på arenan"
    Vart kommer detta påstående ifrån? Öster släpper knappt in damlaget på gräset, vilka evenemang skulle det vara man varit intresserad av att locka som man inte fått dit undrar jag? Klubbchefen Peo Jönsson gjorde väldigt klart redan i våras att man inte tänkte släppa in några evenemang på arenan "gräset tål det inte..." Östers IF har inte lyft ett finger för att få evenemang till arenan och då pratar jag INTE om fotboll. Som kommuninvånare är det stor besvikelse att man inte satsar på konserter eller andra sportevenemang än fotboll på arenan!

    SvaraRadera