lördag 19 oktober 2013

Rosengren och Lyckvall ställer upp i Europaparlamentsvalet

Moderaternas arbetsstämma pågår för fullt i Norrköping. Sent på fredagskvällen antog partiet sin lista till Europaparlamentsvalet. Listan toppas, inte helt oväntat, av de nuvarande Europaparlamentsledamöterna Gunnar Hökmark, Christoffer Fjellner, AnnaMaria Corazza Bildt och Carl-Oskar Bohlin. Kronobergs moderaterna fick lite oväntat in två personer på listan - Oliver Rosengren, Växjö på plats 11 och Jessica Lyckvall, Ljungby på plats 19.

- Jag är både stolt och väldigt nöjd över att Kronoberg har fått två duktiga och kompetenta kandidater på Moderaternas Europaparlaments-lista. Detta kommer ge oss en fantastisk möjlighet att kampanja och mobilisera våra medlemmar och väljare i Europaparlamentsvalet, säger Anna Tenje ordförande för Moderaterna i Kronobergs län, till Växjöpolitik.

Oliver Rosengren är idag kommunpolitiker i Växjö kommun och politisk tjänsteman för moderaterna. Jessica Lyckvall är landstingspolitiker och kommunpolitiker i Ljungby kommun. 

- Jag ser framemot att ge allt i Europaparlamentsvalrörelsen. Jag har tidigare sagt att det behövs mer Småland i Sverige, detta gäller också Europa. Mer nyfikenhet, företagande och ekonomisk hushållning behövs i Europa, låter Oliver Rosengren hälsa från Norrköping, till Växjöpolitik.

- Jag ställer mig bakom listan med de fantastiska toppkandidater vi har och är glad att få stå på 19:e plats, även fast jag kom högre i provvalet. Det är ju ovanligt att ett litet län som Kronoberg får lov att ha två kandidater på listan, så jag förväntade mig inte att få hålla den placeringen. Jag ser framemot valrörelsen, säger Jessika Lyckvall i en kommentar till Växjöpolitik.

Europaparlamentsvalet hålls den 25 maj 2014.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar