lördag 9 november 2013

Alliansen i Växjö vill ha en politisk samordnare

Växjös kommunalråd Bo Frank (M) skriver idag på sin blogg att Växjö är i stort behov av en politiskt samordnare. Enligt uppgift till Växjöpolitik kan det handla om en eller flera personer som får i uppdrag att avlasta majoritetens kommunalråd och samordna deras politiska arbete med ordförandena för de olika nämnderna och samordna mediahantering och utspel.

Enligt Alliansen vill man helt enkelt se en form av ett samordningskansli. Om det blir en eller flera politiska tjänstemän är i dagsläget inte klart och när det kan vara igång är inte heller klart.

- Vi förbereder oss för majoritetsstyre medan oppositionen uppenbarligen förbereder sig för ytterligare år i opposition, säger Anna Tenje (M) ordförande för Tekniska nämnden i Växjö och ledamot av kommunstyrelsens arbetsutskott, till Växjöpolitik på lördagsförmiddagen.

De flesta större kommuner i landet har politiska tjänstemän som arbetar just med samordning och för att avlasta de högsta politikerna. Växjö kommun är en av de få stora kommunerna i landet som inte har politiska tjänstemän. I Landstinget Kronoberg har idag alla partier i landstingsfullmäktige politiska tjänstemän. Storleken på dessa tjänster avgörs av hur stort respektive parti är.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar