torsdag 21 november 2013

UPPDATERAD: Eskil Erlandsson i topp på Centerpartiets riksdagslista

Centerpartiet i Kronobergs län har, i skrivandets stund, distriktsstämma. En av uppgifterna på stämman är att välja en riksdagslista och den har precis valts.

Som Växjöpolitik tidigare rapporterat om, blev det Landsbygdsminister Eskil Erlandsson, Ljungby, som tog hem förstaplatsen på listan. Två på listan blev nuvarande riksdagsledamoten Karin Nilsson, Tingsryd. På tredje plats på listan skedde en förändring mot förslaget från valberedningen. Valberedningen föreslog Växjös kommunalråd Per Schöldberg på tredje plats men han fick se sig förbi röstad av Isak Engqvist, Markaryd. Per Schöldberg, Växjö, valdes in på plats nummer fyra.

- Det är hedrande att återigen få placeras på första plats på Centerpartiet Kronobergs riksdagslista. Jag känner mig oerhört motiverad att ge mig in i valrörelsen nu när landsbygds- och landsortsfrågorna lyfts upp på den politiska dagordningen, säger Eskil Erlandsson i en kommentar till Växjöpolitik. 

Eskil Erlandsson är idag landsbygdsminister, vilket han varit sedan valet 2006. Han har suttit i riksdagen sedan 1994. Sedan 2006 har han ersatts i riksdagen av Karin Nilsson. Isak Engqvist är idag vice ordförande i Centerpartiets studentförbund och kommunpolitiker i Markaryds kommun. Per Schöldberg spenderar det mesta av sin tid som kommunalråd i Växjö kommun men han är även ordförande för Centerpartiet i Kronobergs län.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar