fredag 22 november 2013

UPPDATERAT: Eva Johansson (C) tar över efter Malin Adell Kind (C)

Smålandsposten avslöjar nu att Malin Adell Kind lämnar uppdraget som gruppledare för Centerpartiet i Växjö. Förutom att hon meddelar att hon lämnar uppdraget har hon också skickat ett brev där hon redogör varför hon lämnar. Växjöpolitik har fått ta del av detta brev som också skickats till centerpartiets medlemmar.

I brevet skriver Malin Adell Kind att hennes samarbete med Växjö kommunalråd Per Schöldberg inte har fungerat och att hon har känt sig överkörd. Malin skriver i brevet att hon har velat att Centerpartiet ska ha en mer självständig roll inom Alliansen medan Per Schöldberg mer har sökt samförstånd och att Alliansen ska hålla ihop.

Enligt uppgift till Växjöpolitik träffades Centerpartiets kommunfullmäktigegrupp i tisdags, efter att kommunfullmäktiges möte tagit slut. På detta möte ska Per Schöldberg och Gunnar Elm framför att de inte är nöjda med Malin Adell Kinds arbeta som gruppledare. De uppmanade henne därför att lämna uppdraget frivilligt. Vilket nu skett. Enligt uppgifter till Växjöpolitik blir det Eva Johansson (C) som tar över uppdraget som gruppledare för Centerpartiet i Växjö.

Malin Adell Kind behåller tillsvidare sina övriga uppdrag, bland annat det tunga uppdraget som ersättare i kommunstyrelsens arbetsutskott. Hon meddelar dessutom att hon lämnar kommunpolitiken helt efter nästa val och att hon inte tänker kandidera för omval.

Inom Alliansen kommer Malin Adell Kinds avhopp inte som en överraskning. Hon deltog inte i det viktiga strategirådsmöte som Alliansens ledare hade i Helsingborg för någon vecka sedan. För Centerpartiets räkning deltog Per Schöldberg och Eva Johansson.

- Att döma av Malins egna brev kan detta innebära en förstärkning av det viktiga allianssamarbetet. Vilket alltid är bra, säger en tung alliansföreträdare till Växjöpolitik, som vill vara anonym.

- Jag hade uppskattat om jag hade informationen först, säger Per Schöldberg i en kommentar till Växjöpolitik.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar