måndag 18 november 2013

Uppdaterat: Socialdemokraterna antog sin kommunlista

Socialdemokraterna i Växjö hade i kväll medlemsmöte och antog bland annat sin kommunlista för valet 2014. Som Växjöpolitik tidigare skrivit om hade mötet föregåtts av kritik men i kväll var den som bortblåst. Mötet var en uppvisning i enighet. Som väntat antogs valberedningens förslag och Socialdemokraterna kommer att toppa med Åsa Karlsson Björkmarker, Ola Gustafsson och Malin Lauber.

Växjöpolitik var i kväll i kontakt med alla tre och de verkar alla nöjda med den lista den antagit.

- Det känns enormt hedrande och jag är väldigt glad och stolt över förtroendet. Jag ser fram emot mitt nya uppdrag med skräckblandad förtjusning, säger Åsa Karlsson Björkmarker till Växjöpolitik.

- Jag är glad och hedrad över förtroendet från våra medlemmar. Jag ska förvalta det förtroendet på bästa sätt, säger Ola Gustafsson, som valts som nummer två på Socialdemokraternas kommunlista i Växjö.

- Jag är stolt glad och hedrad över förtroendet, säger Malin Lauber efter ha placerats som nummer tre på listan.

Ola Gustafsson är idag landstingspolitiker i Kronobergs landsting men han bekräftar, nu i kväll för Växjöpolitik, att han lämnar landstingspolitiken efter valet, för att helt och hållet satsa på politiken i Växjö kommun. 

Socialdemokraterna är först ut av partierna i Växjö kommun om att anta sin kommunlista.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar