torsdag 21 november 2013

Stora förändringar på Centerpartiets regionlista

Tidigare i kväll avslutade Centerpartiets i Kronoberg sin distriktsstämma. Förutom att anta sin riksdagslista antog de även sin region- och landstingslista.

Som Växjöpolitik tidigare avslöjat föreslog valberedningen att listan skulle toppas av Sven Sunesson, Alvesta, följt av Carina Bengtsson, Ljungby, Per Schöldberg, Växjö, Åke Carlsson. Uppvidinge och Britt-Louise Berndtsson.

Men ombuden på stämman höll inte riktigt med valberedningen utan ville ha stora förändringar. Ombuden efterfrågade en föryngring av toppkandidaterna och fler kandidater med bakgrund från landstingspolitiken.

Stämman valde Sven Sunesson till plats nummer ett. På plats två valdes Britt-Louise Berndtsson och på tredje plats kom överraskningen Angelica Karlsson från Lessebo. Per Schöldberg petades ner till plats fyra och Carina Bengtsson föll till femte platsen på listan.

Sven Sunesson är idag kommunpolitiker i Alvesta och har flera tunga uppdrag inom Regionförbundet Södra Småland, där han blanda annat är ordförande för den tunga trafiknämnden. Om Alliansen behåller majoriteten i landstinget/regionen kommer han med stor sannolikhet att bli nytt regionråd. Britt-Louise Berndtsson är landstingspolitiker och har flera tunga uppdrag inom kommunpolitiken i Tingsryd.

Överraskningen Angelica Karlsson är 35 år och från Lessebo. Hon är tung kommunpolitiker för Centerpartiet i Lessebo kommun där hon bland annat är ledamot av kommunfullmäktige, ledamot av kommunstyrelsen och vice ordförande i socialnämnden. Hon är dessutom andre vice ordförande för Centerpartiet i Kronobergs län.

Per Schöldberg är kommunalråd i Växjö och Carina Bengtsson är kommunalråd i Ljungby. Carina Bengtsson är dessutom vice ordförande i Regionförbundet Södra Småland.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar