tisdag 10 december 2013

Anders Brandell (SD) näthatar anonymt

Expressen avslöjar idag att flera tusentals Sverigedemokrater har anonyma konton på flera kända sajter som Avpixlat, Exponerat och Fria Tider. Konton som de använder för att skriva anonyma nätkommentarer, kommentarer som de inte skulle kunna säga offentligt. Flera av dessa kommentarerna rullar illa jämfört med Sverigedemokraternas noll tolerans-kampanj.

En av dessa Sverigedemokrater som näthatar anonymt och som Expressen idag avslöjar är Anders Brandell från Växjö. Anders Brandell valdes 2010 in som ledamot i kommunfullmäktige i Alvesta, men lämnade sin plats när han senare flyttade till Växjö. Idag är Anders Brandell sekreterare i Sverigedemokraterna Kronoberg Västra och han var ombud på Sverigedemokraternas kongress för någon vecka sedan.

Enligt Expressen verkar Anders Brandell under pseudonymet "deleted" och har blandat annat ifrågasatt om det verkligen dog 6 miljoner Judar under Andra Världskriget. Han tycker dessutom att HIV-smittade personer från Afrika kan stanna där och dö och att Romer, eller som han kallar dom "ziggisar", borde få en egen landremsa på Tundran så de inte kan suga ut oss andra.

Igår måndag, skrev Anders Brandell på Facebook att han blivit kontaktad av Expressens David Baas. Han skrev då att allt bara var påhittat och att hans identitet blivit kapad på nätet. Detta inlägg är idag raderat från Anders Brandells facebooksida. Men Växjöpolitik hann med att få en pratstund med honom igår.

Jag läser på din Facebook att du blivit kontaktad av David Baas på Expressen. Är det något du vill berätta om?
- Detta handlar om en personlig vendetta som en person har mot mig, så har inte så mycket med politik att göra egentligen, förutom att personen vill svartmåla mig. Men det är inget jag vill tala om egentligen, eftersom det bara är dumt att ge mer bränsle till elden, säger Anders Brandell till Växjöpolitik.

- Jag har gjort allt jag har kunnat för att avhjälpa problemet genom att kontakta Avpixlat, fortsätter Anders Brandell.

Vilken är din roll i Sverigedemokraterna egentligen?
- Jag är idag sekreterare för SD Kronoberg Västra. Men jag planerar att gå in i Kronoberg Östra efter årsmötet och hjälpa till att leda partiet till mot vinst i valet, svarar Anders Brandell.

Anders Brandell har även en Youtube-kanal där han sänder "Swedish Emergancy Channel". Det är ett nyhetsprogram på engelska där han i flera avsnitt förmedlar svenska nyheter och berättar de egentliga orsakerna bakom dem.

Växjöpolitik har försökt att nå Anders Brandell, nu på morgonen, för en kommentar efter Expressens avslöjande. Men han har inte gått att nå.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar