lördag 21 december 2013

Carin Högstedt (V): Jag har köpt Downton Abbey som min man ska ge mig

Idag lördag har vi kommit till Vänsterpartiet, i artikelserien om hur våra politiker firar jul, och deras starke kvinna i Växjö - Carin Högstedt. Vänsterpartiet har idag fyra mandat i kommunfullmäktige och Carin Högstedt kryssade in sig, vid valet 2010. Carin Högstedt är idag ledamot av kommunfullmäktige, ledamot av kommunstyrelsen och i kommunstyrelsens arbetsutskott. Sedan ett par veckor tillbaka är det känt att Carin Högstedt kommer att toppa Vänsterpartiets lista även inför valet 2014.

Carin Högstedt bor idag i Sandsbro, i norra delen av Växjö, tillsammans med sin man, vänsterpartisten, Lennart Värmby. 
Hur tänker du fira jul?
- Jag och min man tänker träffar barnbarnen, barn mfl. på julafton i Gasslanda, en vacker by i Växjö kommun. Vi äter gott, delar ut klappar och så småningom drar vi oss hem till Sandsbro och det hör till att sitta på altanen en stund, oavsett temperatur. I övrigt lugn och ro, lite släktforskning tänkte jag unna mig också.

Vad önskar du dig i julklapp?
- Jag önskar att vi slipper influensor av olika sort, att vi får just lite lugn och ro så vi kan läsa böcker och tidningar. Som julklapp önskar jag mig en halsduk och en mascara jag såg i en tidning. Jag har köpt TV-Serien Downton Abbey som min man ska ge mig. Jag har inte sett ett enda avsnitt så nu ska jag njuta i många timmar.

Vad är du mest nöjd med av året som gått, något politiskt eller något helt annat?
- Mest nöjd med att vi har ett gott samarbete med Socialdemokraterna och Miljöpartiet i kommunen. Att Vänsterpartiet har haft ett aktivt år då vi tex har knackat dörr och i övrigt träffat många medborgare, föreningar och företagare. Just idag är jag nöjd med att Regionfullmäktige sa Ja till "Nattstopp på bussen", en motion från oss i Vänsterpartiet.

Vad ser du mest framemot av året som kommer, något politiskt eller något helt annat?
- Jag ser framemot valen och att det äntligen blir en ny regering. Allt för många människor har det allt för svårt i det Sverige som blir mer och mer ett tydligt klassamhälle. Ny regering på alla nivåer, kommun, region och nation!

Om du fick avge ett nyårslöfte, till dig själv eller dina väljare, vad skulle det bli för löfte då?
- Jag lovar att göra mitt absolut bästa för att bidra till valseger! Jag lovar också mina barnbarn att alltid finnas till hands. De är 5 och 6 år och det bästa som hänt mig!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar