torsdag 12 december 2013

UPPDATERAT: Centerpartiet i Uppvidinge har valt kommunlista

Centerpartiet i Uppvidinge kommun träffades i kväll på Hotell Olof i Åseda och valde sin kommunlista för valet 2014. Nuvarande kommunalrådet Åke Carlsson, från Herråkra, får förnyat förtroende av medlemmarna att toppa listan. Två på listan blev Ingrid Hugosson, Åseda och på tredje plats placerades CUF Kronobergs ordförande Patrik Davidsson från Fröseke. Fyra blev Sophie Palm, Lenhovda och på femte plats placerades Yvonne Wilhelmsson.

Åke Carlsson är kommunalråd i Uppvidinge kommun sedan 2009. Han har dessutom flera uppdrag i Regionförbundet Södra Småland, bland annat i regionfullmäktige och i trafiknämnden. Sedan tidigare har Åke Carlsson placerats på plats åtta på Centerpartiets riksdagslista i Kronobergs län och på sjunde plats på region/landstingslistan.

Ingrid Hugosson har idag flera tunga uppdrag inom kommunpolitiken i Uppvidinge kommun. Hon är bland annat ordförande i kommunfullmäktige, ledamot av kommunstyrelsen och ledamot av kommunstyrelsens arbetsutskott. Patrik Davidsson är ordförande i CUF-Kronoberg och han har flera uppdrag inom kommunpolitiken i Uppvidinge. Han har dessutom placerats på plats tio på Centerpartiets riksdagslista i Kronobergs län.

Växjöpolitik tog kontakt med Patrik Davidsson, som är nykomling i sammanhanget, för en kommentar till tredje platsen.

Hur känns det att, som nykomling, komma så högt på listan?
- Jag är otroligt hedrad och glad att få stå på tredje plats på kommunlistan. Det är första gången jag ställer upp och att även få medlemmarnas förtroende i omröstningen känns hedrande, svarar Patrik Davidsson.

Vad blir viktigast för dig att satsa på i valet?
- Jag vill fortsätta arbeta för att fler unga ska känna framtidstro i kommunen. Detta innebär bland annat fokus på utbildningar, arbete och bra kommunikationer, avslutar Patrik Davidsson.

Viktoria Birgersson flyttades ner från plats 10 till plats 23 på listan. Hon har idag flera tunga uppdrag i Uppvidinge kommun. Hon är ledamot av kommunfullmäktige, ersättare i kommunstyrelsen, ersättare i kommunstyrelsens arbetsutskott, ledamot av tekniska utskottet och ledamot av miljö- och byggnadsnämnden.


Växjöpolitik fick tag på Viktoria Birgersson sent i kväll och fick följande kommentar till varför hon flyttades ner på listan:

- Jag har inte petats, utan jag har gett plats åt en annan underbar kvinna. Jag har under mandatperioden fått möjlighet att testa ett nytt jobb och har på grund av det valt att flytta ner på listan till valet 2014. Jag kommer vara så aktiv som möjligt i valet 2014 och ser fram emot en kul och intressant valrörelse. Vilket är enkelt med en så stark laguppställning som Centerpartiet i Uppvidinge har, säger Viktoria Birgersson.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar