tisdag 17 december 2013

Charlotta Svanberg (S): Att jag lyckats fatta rätt beslut, som känns helt rätt i magen!

I går inledde Växjöpolitik artikelserien "Hur firar våra politiker jul". Först ut var Växjös kommunalråd Bo Frank. Idag har turen kommit till Socialdemokraternas Charlotta Svanberg, som är 1:e vice ordförande i kommunstyrelsen, med andra ord kommunalråd för oppositionen.

Det har varit ett hektiskt år för Charlotta Svanberg. Förutom det vanliga politiska stöket meddelande hon även att hon lämnar kommunpolitiken vid valet 2014. Svanberg har varit heltidspolitiker i Växjö sedan 1996 trots att hon bara nått den ringa åldern av 45 år.
Hur tänker du spendera julen?
- Med familjen ute i de småländska skogarna.

Vad önskar du dig i julklapp?
- Det finns många svar på det... Spontant, och ganska förutsägbart, att jag och nära och kära får vara friska i framtiden. En rättvisare och rimligare värld vore också önskvärt. Men annars böcker, böcker funkar alltid. Gärna Bea Uusmas bok om André-expeditionen.

Vad är du mest nöjd med av året som gått, något politiskt eller något helt annat?
- Att vi (Socialdemokraterna (red anm)) har en ny fantastisk lista till kommunfullmäktige som är taggade till tusen för att vinna valet. Är dessutom nöjd med att jag lyckats fatta beslut för egen del, som känns helt rätt i magen.

Vad ser du mest framemot av året som kommer, något politiskt eller något helt annat?
- Naturligtvis valvinst 2014!

Om du fick avge ett nyårslöfte, till dig själv eller till väljarna, vad skulle det bli för löfte då?
- Jag ska göra allt som står i min makt för vi ska vinna valet 2014, för att kunna arbeta för ett bättre EU, ett bättre land, en bättre region och en bättre kommun!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar