onsdag 4 december 2013

En offentlig skilsmässa blir alltid nasty

Så kom dagen som många av oss visste väntade runt hörnet. Dagen då Malin Adell Kind (C) lämnade alla sina politiska uppdrag.  Att skriva offentliga brev, som politiker, brukar aldrig sluta med något gott för avsändaren. Politiken är en förtroendebransch och där lojalitet värderas högt, på gott och ont.

Så det mest naturliga steget för Malin Adell Kind var att lämna, inte minst efter att den nya gruppledaren Eva Johnsson (C) framfört att de inte längre hade förtroende för henne. Skilsmässor inom politiken kan vara smärtfria och okomplicerade, men så fort de sker i det offentliga, inför öppen ridå så blir det alltid nasty.


När historier av denna typ uppmärksammas medialt tycks det mycket om huvudpersonerna. Men många gånger bör man även kolla på vilka rådgivare huvudpersonerna omger sig med. I detta fall är det uppenbart att Malin Adell Kind fått otroligt dålig rådgivning. Att skicka offentliga brev, göra sig oanträffbar och sedan mörka sin egen avgång kan aldrig vara en bra taktik.

Men som Kungen sa - Nu går vi vidare och vänder blad. Det är just det som Centerpartiet nu ska göra. Nu gäller det att plocka fram det positiva i detta och fokusera på det. Centerpartiet ska ta denna chans och se detta som en ny start. Ut med det gamla och in med nya färska krafter. Smålandsposten har tidigare berättat att Johanna Martin gjort bra i från sig i det interna provvalet till kommunlistan. Växjöpolitiks källor berättar att hon kommer få framskjutande placeringar inom partiet efter valet.

En nystart är exakt vad Centerpartiet behöver. Hade jag varit Per Schöldberg hade jag inlett 2014 med en kickoff och lite teambildning. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar