måndag 30 december 2013

Laguppställning för årets match!

 Idag är det 2013 näst sista dag. Under nästa år är det supervalår och Växjöpolitik har tittat lite närmare på de två lagen som kommer göra upp i Växjö kommun. Hur ser laguppställningen ut?

Alliansen vann förra matchen, 2010 och de kommer göra allt de kan för att vinna även matchen 2014. De kör i år med den mer traditionella, defensiva spelstilen 4-4-2. Bo Frank (M) är både tränare och deras lagkapten.

Bo Frank har tagit ut två fixstjärnor på toppen. Det är Anna Tenje (M) och Oliver Rosengren (M) som ska sätta argumenten och komma med massmediala oneliners.

På mittfältet har Bo Frank tagit ut sig själv. Han spelar innermittfältare där han god uppsikt över spelet och tillåter sig själv att göra en och annan attack. Vid sin sida har han sin parhäst Per Schöldberg (C). Schöldberg är inte den väntade anfallaren och han går bara till anfall när han har en god chans, men då vill ingen så i vägen. René Jaramillo (KD) har fått ansvar för högermittfältet. Han kommer göra en och annan attack men tveksamt om han når ända till avslut. Han har året till ära en ny kavaj.Frågan är dock om han vågar använda den. På vänstermittfält har Bo Frank placerat Stefan Bergström (FP). Ett osäkert kort för tillfället, då hans formkurva dalat en aning sedan i våras när han låg på topp.

I backlinjen får Catharina Winberg (M) och Benny Johansson (M) ansvaret. De styr försvaret och deras primära uppgift är att få med sig fotfolket och publiken. De flankeras av Nils Fransson (FP) som vänster ytterback och Anna Hulstein (M) som höger ytterback. Nils Fransson är stabiliteten själv och han står för basen i lagbygget. Anna Hulstein petades ner på Moderaternas kommunlista men räkna aldrig bort Lammhult. Du måste ha med dig lammhultsborna om du ska vinna valet.

Målet vaktas av Ulf Hedin (M). Han kan detta med fotboll och förmodligen den mest meriterade av denna sport i detta lag. Han tål ett och annat skott från oppositionslaget.

På Alliansen avbytarbänk sitter Anna Gustbée (M), Gunnar Nordmark (FP) och Johanna Martin (C) och står beredda att hoppa in vid skador. Även Lena Johannesson (fd KD) syns kring Alliansens lagbygge, men hon vet fortfarande inte riktigt vart hon hör hemma.

De Rödgröna spelar återigen under en och samma flagg. Åsa Karlsson Björkmarker (S) är deras nya lagkapten och tränare och hon satsar i år på den mer offensiva spelformationen, 3-4-3. De måste vinna och de har inget att förlora.

Åsa Karlsson Björkmarker satsar på sig själv, Ola Gustafsson (S) och Carin Högstedt (V) på topp. Dessa tre är lagets riktiga fixstjärnor. Men alla vill anfalla från vänster och de måste organisera sig väl så de inte tappar högerflanken.

Gunnar Storbjörk (S) är lagets inofficiella lagkapten. Det är han som styr spelet, även om det sker i det dolda. Åsa Karlsson Björkmarker har placerat honom som vänsterinnermittfältare, där har han god överblick över spelet. Bredvid sig, som högerinnermittfältare har han Cheryl Jones Fur (MP). Zoologen från Tolg vet hur det går till i djurriket - anfall är bästa försvar. Men hon är oprövad när det väl gäller.
Anders Mårtensson (V) skulle egentligen ansvara för vänster yttermittfält men på grund av skada har han ersatts av debutanten Zinar Canpolat (V). På höger yttermittfältet huserar Tobias Adersjö (MP). Han spelar nära Cheryl Jones Fur och är ett av de Rödgrönas nya stjärnor. Paret är oprövat i dessa sammanhang och vi väntar spänt på deras attack.

På de Rödgrönas backlinje spelar Tony Lundstedt (S) och Malin Lauber (S). Deras främsta uppgift är att hålla pall när Oliver Rosengren och Anna Tenje kommer med sina attacker. Lauber och Lundstedt har både lärarna och facket med sig i ryggen. Marin Edberg (S) kan detta med fotboll och därför försvarar han höger backlinje. Ola Palmgren (S) är placerad som vänsterback, en SSU:are på frammarsch. Palmgren är dock ett osäkert kort, kommer han spela på de Rödgrönas linje eller blir det SSU:s mer skarpa åsikter som avfyras?

I mål står Carl-Olof Bengtsson (S). Växjös f d kommunalråd vill aldrig riktigt stiga av planen, trots att varit med länge och tenderar till att bli lite stel. Men i målet klarar han av Alliansens tuffa anfall.

På de Rödgrönas avbytarbänk sitter Maria Carlsson (S), Eva-Britt Svensson (V) och Rose-Marie Holmqvist (S) redo att ta över om något oförutsett händer på plan. Även Charlotta Svanberg (S) håller till vid avbytarbåset. Hon har fått rollen som mental coach för hela laget.

Till våren börjar valrörelsen på allvar och då får vi se hur välsvarvade lagen är. Vilket inflytande kommer det tredje laget - Sverigedemokraterna få på matchen? I september får vi alla svar. Måste bäste lag vinna!

Växjöpolitik önskar alla sina läsare ett riktigt Gott Nytt År!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar