torsdag 19 december 2013

Lena Karlsson (C) ut och Sven Sunesson (C) in

P4 Kronoberg och Smålandsposten rapporterar nu på eftermiddagen att Lena Karlsson (C) lämnar sitt uppdrag som landstingsråd i Landstinget Kronoberg, i mars nästa år. Det har sedan länge varit känt att Lena Karlsson skulle lämna innan valet, så att hennes efterträdare skulle få en chans att bli varm i kläderna, innan valet 2014.

I november antog Centerpartiet i Kronoberg sin region/landstingslista och den toppas av Sven Sunesson från Lönashult i Alvesta kommun. Sven Sunesson bekräftar, nu på eftermiddagen, för Växjöpolitik att det blir han som tar över rollen som landstingsråd, när Lena Karlsson nu slutar.

Sven Sunesson är idag kommunpolitiker i Alvesta och ordförande för Trafiknämnden i Regionförbundet Södra Småland. Men Sven Sunesson säger till Växjöpolitik att han inte tänker lämna sina uppdrag i Alvesta kommun.

- Tillsvidare blir det inga förändringar, säger Sven Sunesson till Växjöpolitik.

Men du utesluter inte att det sker några förändringar i Alvesta till våren?
- Nej, svarar Sven Sunesson. 

I Alvesta är Sven Sunesson ledamot av kommunstyrelsen och ledamot i  kommunstyrelsens utskottet för kultur och fritid.

Om Centerpartiet gör förändringar i Alvesta under våren är det hetaste tipset att Thomas Haraldsson tar över hans uppdrag i kommunstyrelsen. Thomas Haraldsson är idag gruppledare för Centerpartiet i Alvesta och i veckan föreslog Centerpartiets nomineringskommitté att han ska toppa deras kommunlista vid valet 2014.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar