måndag 2 december 2013

Rosengren, Winberg och Gustbée överaskar på Moderaterna kommunlista

Söndag den 8:e december har moderaternas valberedning i Växjö kommun sitt sista möte. Då kommer de spika sitt förslag till kommunlista för valet 2014. I lördags skickade valberedningen ut ett förslag, internt, för remiss. Växjöpolitik har fått ta del av detta förslag.

Att Bo Frank placerat på första plats och Anna Tenje på andra är inte överraskande alls utan snarare så väntat som det kan bli. Överraskningarna kommer på platserna närmast efter. På valberedningen förslag är Oliver Rosengren placerad som nummer tre, Catharina Winberg på plats fyra och Anna Gustbée på plats fem.

Oliver Rosengren, 21, år är idag politisk tjänsteman för Moderaterna och aktiv inom kommunpolitiken. Han är ledamot av kommunfullmäktige och gruppledare för Moderaterna i gymnasienämnden. Catharina Winberg, 48 år, är idag ordförande för omsorgsnämnden i Växjö kommun och ersättare i kommunstyrelsen. Anna Gustbée, 21 år, är ordförande för MUF i Kronobergs län och ledamot i gymnasienämnden och ersättare i tekniska nämnden.

När några åker upp på listan måste några åka ner eller försvinna. Roland Gustbée lämnar listan helt. Roland Gustbée är, sedan mandatperiodens inledning, ordförande för Regionförbundet Södra Småland och hans fokus kommer ligga på det nybildade Region Kronoberg. Roland Gustbée kommer dock, enligt uppgift, vara valledare för Moderaterna i Växjö kommun.

Benny Johansson, ordförande för nämnden för Arbete och Välfärd, flyttas ner från plats tre till plats nio på förslaget. Anna Hultstein, gruppledare för Moderaterna i Växjö kommun, flyttas ner från plats fyra till plats åtta. Ulf Hedin, fritidsnämndens ordförande, åker ner ett steg från fem till sex. Nils Posse, ordförande för kommunfullmäktige, åker ner från plats åtta till elva.

Växjöpolitik har varit i kontakt med Katarina Brännström, valberedningens ordförande, nu på morgonen. Men hon avböjer att kommentera förslaget. 

Listan antas på ett medlemsmöte den 13 januari.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar