måndag 2 december 2013

Vänsterpartiet möblerar om på kommunlistan

Vänsterpartiet i Växjö har i kväll haft medlemsmöte på Hovs Livs i Växjö och antagit de översta 20 namnen på sin kommunlista. Vänsterpartiets medlemmar bestämde att Carin Högstedt skulle behålla förstaplatsen på listan. Både plats två och plats tre på listan är nya, Zinar Canpolat och Ann-Christin Eriksson blev två respektive tre. På fjärde plats återfinns en veteran - Örjan Mossberg. Vänsterpartiet har idag fyra ledamöter i Växjö kommunfullmäktige och på den femte platsen, direkt utanför valbar plats återfinns den fd europaparlamentarikern Eva-Britt Svensson.

Anders Mårtensson, som idag är ledamot av kommunfullmäktige och vice ordförande i gymnasienämnden, flyttades ner till plats tio. Elisabeth Risedal, som också är ledamot av kommunfullmäktige, har tidigare meddelat till Växjöpolitik att hon vill stiga av och hon placerades på plats 17. Även Wirginia Bogatic, flyttades ner från plats fem till plats 13. Wirigina är idag förste ersättare för Vänsterpartiet i kommunfullmäktige och vice ordförande i kulturnämnden.

Carin Högstedt är idag Vänsterpartiets starke kvinna i Växjö. Hon har en lång erfarenhet från kommunpolitiken och har tidigare varit kommunalråd. Idag är hon ledamot av kommunfullmäktige, kommunstyrelsen och ledamot av kommunstyrelsens arbetsutskott. Zinar Canpolat är nykomlingen i sammanhanget. Han vikarierar för tillfället för Anders Mårtensson som vice ordförande i gymnasienämnden. Sedan tidigare är det klart att Zinar Canpolat även placerats på Vänsterpartiets lista till Europaparlamentet och till riksdagen.

Ann-Christin Eriksson är idag landstingspolitiker och sitter i landstingsfullmäktige i landstinget Kronoberg men hon har även uppdrag som ledamot i nämnden Arbete och Välfärd i Växjö kommun. Örjan Mossberg på plats nummer fyra har varit med länge i Växjöpolitiken. Idag är han ledamot av kommunfullmäktige, vice ordförande i kommunala bolaget Videum och gruppledare för Vänsterpartiet i Växjö kommunfullmäktige.

Vänsterpartiets översta 20 namn på kommunlistan ser ut enligt följande:

Carin Högstedt, Sandsbro
Zinar Canpolat, Hov
Ann-Christin Eriksson, Gemla
Örjan Mossberg, Östra Lugnet
Eva-Britt Svensson, Gamla Norr
Håkan Frizén, Hovshaga
Selma Beglerbegovic, Hov
Hossein Pishdar, Setsamossen
Ylva Jönsson, Rottne
Anders Mårtensson, Centrum
Victoria Gonzalez, Bramstorp
Farhad Khaghani, Norr
Wirginia Bogatic, Centrum
Kjell Jönsson, Helgö
Monica Tengius, Berg
Mikael Karlsson, Lillestad
Elisabeth Risedal, Hovshaga
Lars Behrenz, Öster
Maria Håkansson, Teleborg
Bekim Verbovci, Nydala

Reserande namn på listan antas vid ett medlems möte i mars 2014.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar