söndag 26 januari 2014

Även Kristdemokraternas gruppledare i Växjö lämnar

Avhoppen från Kristdemokraterna i Växjö har haglat sedan René Jaramillo meddelade i veckan att han lämnar politiken efter valet. Först meddelade Therése Viding Jaramillo att hon inte tänker ställa upp som första namn på riksdagslistan och sedan var det Lars Melin som meddelade att han hoppar av både riksdagslistan och region/landstingslistan för Kristdemokraterna i Kronobergs län.

Nu i kväll meddelar även Kristdemokraternas Eduardo Rossel, via Twitter, att han inte ställer upp vid valet i september. Han bekräftar även för Växjöpolitik, nu i kväll, att han lämnar. Eduardo Rossel har idag flera uppdrag för Kristdemokraterna i Växjö, bland annat som gruppledare i kommunfullmäktige och ersättare i regionfullmäktige.
Upprinnelsen till dramatiken inom Kristdemokraterna i Kronoberg har att göra med att Lena Johannesson röstade emot sitt parti och Alliansen i frågan om försäljning av hyresrätter, i kommunfullmäktige, våren 2013. Hon sparkades då ut ur Kristdemokraterna Växjö. När listorna för riksdagen och region/landstinget offentliggjordes härom veckan stod hon åter med. Då valde René Jaramillo att inte kandidera om vid valet och flera kristdemokrater har följt honom.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar