torsdag 2 januari 2014

UPPDATERAT: Cheryl Jones Fur vann Miljöpartiets provval

Miljöpartiet har under december månad genomfört sitt provval, bland sina medlemmar, till Växjö kommunfullmäktige. Växjöpolitik kan i kväll avslöja att flest medlemmar vill placera Cheryl Jones Fur på första platsen och Lars Edqvist på plats två. Följt av Tobias Adersjö, Neira Kahrimanovic och Gunnel Jansson. 

Miljöpartiet har idag fem mandat i Växjö kommunfullmäktige och deras fullmäktigegrupp leds av Cheryl Jones Fur, som också är ledamot av kommunstyrelsen. Cheryl Jones Fur har varit ledamot av kommunfullmäktige sedan valet 2010 och hon är även språkrör för Miljöpartiet i Kronobergs län. Lars Edqvist är idag kommunfullmäktigeledamot och ersättare i kommunstyrelsen.

Tobias Adersjö är idag ersättare i kommunfullmäktige och ledamot av nämnden för Arbete och Välfärd. Neira Kahrimanovic är ny i sammanhanget och är idag ersättare i gymnasienämnden. Gunnel Jansson är också ledamot av kommunfullmäktige idag och en veteran i sammanhanget. Hon har haft kommunala uppdrag i Växjö sedan 1995.

- Jag tackar för förtroendet som medlemmarna visat mig. Men laguppställningen är inte klar förrän i februari, säger Cheryl Jones Fur i en kommentar till Växjöpolitik nu i kväll. 

Miljöpartiets kommunlista i Växjö fastställs på partiets årsmöte den 8 februari.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar