måndag 13 januari 2014

Frank, Tenje och Rosengren i topp på Moderaternas lista

I kväll har Moderaterna i Växjö haft nomineringsstämma och antagit sin lista för kommunvalet i september. Som väntat beslutade medlemmarna att listan skulle toppas av Växjös kommunalråd Bo Frank följt av Anna Tenje. Bo Frank har varit kommunalråd i Växjö sedan 1992 men han har även hunnit med en kort vända i riksdagen hösten 1991. Anna Tenje är ordförande för tekniska nämnden sedan valet 2010 och innan dess var hon riksdagsledamot i en mandatperiod.

- Växjö ska fortsätta växa och vara en attraktiv kommun, både när det gäller människor och företag. Jobben kommer vara den viktigaste frågan men vill framförallt kämpa för att Växjö ska ha Sverige bästa förskola och skola, svarade Anna Tenje när Växjöpolitik frågade henne om vad hon tycker är viktigast att driva i valrörelsen.

Moderaternas nomineringsstämma hade föreslagit Oliver Rosengren på plats nummer tre, Catharina Winberg på plats nummer fyra och Anna Gustbée på plats fem. Även det biföll medlemmarna som var på stämman. Enligt uppgift till Växjöpolitik antog stämman nomineringskommitténs förslag i sin helhet, utan votering.

- Jag är ödmjuk och nyfiken inför valrörelsen. Jag ser framemot att jobba för fler jobb och mer kunskap i växande Växjö, avslutar Oliver Rosengren till Växjöpolitik.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar