onsdag 22 januari 2014

UPPDATERAT: Jaramillo (KD) hotar att hoppa av

Enligt gratistidningen Magazinet, som idag kom ut, hotar Kristdemokraternas ledare i Växjö, René Jaramillo med att avgå. Anledningen till hotet är kopplat till att Lena Johannesson togs in i partiets värme igen.

Under våren 2013 förlorade Alliansen en omröstning i kommunfullmäktige gällande försäljning av ca 1200 hyresrätter, då kristdemokraten Lena Johannesson valde att rösta med oppositionen. Lena Johannesson hävdar, nu senast i en intervju i P4 Kronoberg, att hon informerade sitt parti i god tid om hur hon tänkte rösta. Men René Jaramillo hävdade motsatsen, att han inget visste. I veckans nummer av Magazinet, hävdar René Jaramillo fortfarande att partiet inte informerades om hur Lena Johannesson tänkte rösta. Efter omröstningen om hyresrätterna under våren 2013 gick Kristdemokraterna i Växjö ut med ett pressmeddelande och sa att de inte längre hade förtroende för Lena Johannesson. Hon blev då så kallad politisk vilde. 

I förra veckan presenterade Kristdemokraternas nomineringskommitté i Kronobergs län sina förslag till ny lista för region/landstingsvalet och för riksdagsvalet. Nomineringskommittén föreslog bland annat att Lena Johannesson skulle stå med på båda listorna, dock väldigt långt ner.

Med anledning av Lena Johannesson nu åter föreslås representera Kristdemokraterna, hotar René Jaramillo med att avgå. Han säger till Magazinet att han kommer ställa sin plats i partiet till förfogande om Lena Johannesson hamnar på en kristdemokratisk valsedel.

- För mig handlar politiken om principer, värderingar och att man ska kunna lita på varandra. Jag vill leda Kristdemokraterna i Växjö men jag kommer aldrig sälja min integritet för ett par röster, i slutändan är integriteten det ända jag äger. Då är det långt mycket bättre att lämna politiken  och minnas det roliga, säger René Jaramillo till Magazinet.

Växjöpolitik var i kontakt med Lena Johannesson nu på morgonen. Hon kommenterade René Jaramillos uttalande så här:

- Jag har inget emot René, som jag har sagt innan har jag förlåtit. Jag ska inte jobba med honom i framtiden och vill de följa hans linje så varsågod. Men det tror jag inte de gör, säger Lena Johannesson till Växjöpolitik. 

I går hade Växjö kommunfullmäktige i Växjö sitt januarisammanträde och Lena Johannesson röstade emot Alliansen i ytterligare en viktig fråga. Alliansen hade föreslagit att överföra pengar från de kommunala bostadsbolagen till särskilda sociala satsningar i kommunen. Men med Lena Johannessons och Sverigedemokraternas stöd kunde oppositionen stoppa förslaget.

Kristdemokraterna väljer nya listor till region/landstinget och riksdagen den 1 februari.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar