söndag 19 januari 2014

UPPDATERAD: Lennart Värmby i topp på Vänsterpartiets regionlista

Vänsterpartiet i Kronobergs län har idag haft valkonferens och antagit sin lista till region/landstingsvalet. Vänsterpartiet har visserligen antagit sin lista en gång, men då det blev klart att Region Kronoberg bildas valde de att göra om sin lista med hänsyn till de nya förutsättningarna. Listan toppas av Lennart Värmby, Växjö, följt av Helena Lagstrand, Väckelsång och Tryggve Svensson i från Ljungby.

Lennart Värmby är idag landstingspolitiker i Landstinget Kronoberg där han har flera tunga uppdrag, bland annat i landstingsfullmäktige och i landstingsstyrelsen. Helena Lagstrand är ny inom politiken i Kronobergs län men har erfarenhet från kommunpolitiken i Hässleholm sedan tidigare. Tryggve Svensson är även han landstingspolitiker och kommunpolitiker i Ljungby kommun.

- Det känns bra att toppa Vänsterpartiets lista inför regionvalet i Kronoberg. Jag har varit med i den rödgröna majoriteten och under mina fyra år i riksdagen var Vänsterpartiet och Miljöpartiet i ett organiserat samarbete den Socialdemokratiska regeringen, säger Lennart Värmby i en kommentar till Växjöpolitik, under måndagen.

Vilka blir era viktigaste frågor att driva i regionvalrörelsen?
- Det beslutar vi först vi vår årskonferens senare i vår. Men oavsett politik kommer jag driva en personvalskampanj under mottot "65+ betyder erfarenhet, kunskap och visdom". Målet för mig är självklart att vakna upp som regionråd den 15 september, svarar Lennart Värmby.

Ann-Christin Eriksson som idag är landstingsledamot för Vänsterpartiet och som stod som nummer två på den lista som presenterades den 14 september återfinns inte länge på topp 15. 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar