torsdag 9 januari 2014

Moderaterna i Alvesta presenterar sitt förslag till lista

Växjöpolitik skrev tidigare idag om Moderaternas förslag till kommunlista i Alvesta. Nu i kväll har partiets nomineringskommitté presenterat sitt förslag och det finns att läsa på deras hemsida. Som Växjöpolitik tidigare skrev så föreslår nomineringskommittén inte Mats Johnsson på plats nummer 1 utan väljer att föreslå att platserna 1-5 blir onumrerade.

På topp fem föreslås Matz Athley, Helen Gustavsson, Mikael Johansson, Mats Johnsson och Thomas Johnsson.

Mats Johnsson stod etta på partiets lista vid senaste valet och är idag ordförande för kommunstyrelsen. Men enligt uppgift till Växjöpolitik kommer han att utmanas om första platsen på nomineringsstämman den 26 januari av Mikael Johansson. Mikael Johansson är idag ordförande för Moderaterna i Alvesta, gruppledare för partiet i kommunfullmäktige, ordförande för det kommunala bostadsbolaget Allbohus och ersättare i kommunstyrelsen.

Växjöpolitik kontaktade Mikael Johansson nu i kväll för en kommentar till listan:

- Om nomineringsstämman skulle ge mig förtroende att stå som nummer 1 på listan, kommer jag att anta den utmaning med både glädje och ödmjukhet, säger Mikael Johansson.

Mats Johnsson har tidigare sagt till Växjöpolitik att hans målsättning är att fortsätta som kommunstyrelsens ordförande även nästa mandatperiod.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar