måndag 27 januari 2014

UPPDATERAT: Monica Haider föreslås bli nya riksdagsledamot för Socialdemorkaterna

Socialdemokraternas valberedning i Kronobergs län presenterade alldeles nyss sitt förslag till nya riksdagslista för Socialdemokraterna. Som Växjöpolitik skrev redan i oktober blev det Monica Haider, från Älmhult, som knep den lediga andra platsen på listan. Carina Adolfsson Elgestam meddelade redan under förra året att hon inte tänkte fortsätta en mandatperiod till. Tre personer har uttryckt att de ville ha hennes plats, Monica Haider, Älmhult, Charlotta Svanberg, Växjö och SSU-ordföranden Henrietta Serrate, Växjö.

Monica Haider drog det längsta stråt med Henrietta Serrate från SSU föreslås på plats fyra och Charlotta Svanberg på plats åtta.

Listan toppas av Thomas Eneroth från Växjö, Monica Haider, Älmhult, Clas Göran Carlsson, Ljungby, Henrietta Serrate, Växjö och Magnus Carlberg från Tingsryd.

- Jag är glad och hedrad, men det är bara ett förslag från valberedningen, säger Monica Haider i en kommentar till Växjöpolitik. Haider säger också till Växjöpolitik att det är jobben, skolan och sjukvården som är de viktigaste frågorna i valet. 

- Det känns helt fantastiskt, sen är det bara valberedningen förslag. I mars ska medlemmarna säga sitt, vilket jag är mycket ödmjuk inför. De viktigaste frågorna för SSU är satsningar på jobb och utbildning för att unga ska få ett arbete. 90-dagarsgarantin är en viktig reform som vi inför när vi vinner valet. För mig är även frågor om ungas psykiska ohälsa viktigt. Valvinst är det viktigaste och jag mycket framemot att jobba för det under hela året, säger Henrietta Serrate, ordförande för SSU Kronoberg, i en kommentar till Växjöpolitik. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar