torsdag 23 januari 2014

René Jaramillo (KD) ställer inte upp i kommunvalet

Turbulensen inom Kristdemokraterna i Växjö fortsätter och tog idag en ny vändning när René Jaramillo, alldeles nyss, meddelade i P4 Kronoberg att han inte ställer upp i kommunvalet. Jaramillo säger till P4 Kronoberg att han inte kan kompromissa med sina värderingar.

Det har varit turbulent inom Kristdemokraterna ända sedan våren 2013 när Lena Johannesson röstade emot Alliansen i en viktig fråga och då hon slängdes ut från Kristdemokraternas lokalförening i Växjö. Men René Jaramillo säger till P4 Kronoberg att hans beslut inte har med Lena Johannesson att göra. Han återkommer flera gånger i intervjun till att han inte kan kompromissa med sina värderingar.

Växjöpolitik skrev igår om en intervju som Jaramillo gav till tidningen Magazinet i veckan. Där framförde han återigen att han inte kunde kompromissa med sina värderingar och att han han tänkte ställa sin plats till förfogande om Lena Johannesson placerades på samma lista som han.

René Jaramillo är idag Kristdemokraternas toppnamn i Växjö. Han har flera tunga uppdrag i kommunfullmäktige, kommunstyrelsen, kommunstyrelsens arbetsutskott och han är ordförande för gymnasienämnden

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar