onsdag 29 januari 2014

Socialdemokraterna föreslår nattis i Växjö

Socialdemokraten Åsa Karlsson Björkmarker lämnade nu på förmiddagen in en motion om nattis i Växjö kommun. Hon skriver i sin motion att hon fått frågan från föräldrar i Växjö, som undrar varför det inte finns nattomsorg för barn i Växjö kommun.

Åsa Karlsson Björkmarker skriver vidare i motionen:

Idag löser föräldrar som behöver nattomsorg det med hjälp av släkt, grannar eller helt enkelt genom att tacka nej till arbete. Detta fenomen är omoderna och motverkar trygghet, för så väl barn som föräldrar. Arbete till föräldrarna är den bästa tryggheten för barnen. Det är idag helt självklart att lämna sitt barn till förskolan om man arbetar dagtid. Varför ska man inte ha samma möjligheter om man arbetar natt?

Socialdemokraterna föreslår att Skol- och barnomsorgsnämnden får i uppdrag att starta nattomsorg snarast, dock senaste från augusti 2014 i Växjö kommun.

Växjöpolitik skrev igår om att Moderaten Oliver Rosengren med flera motionerat till Moderaternas årsmöte om att en utredning bör tillsättas för att utreda hur stor behovet är för nattomsorg i Växjö. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar