onsdag 15 januari 2014

Therese Jaramillo föreslås toppa Kristdemokraternas riksdagslista

Den 2 februari har Kristdemokraterna i Kronobergs län nomineringsstämma och två listor ska antas - riksdagslistan och listan för region/landstingsvalet. Vid förra valet toppade Eva Johnsson riksdagslistan och hon var även riksdagsledamot 2006-2010. Växjöpolitik kan nu avslöja att nomineringskommittén föreslår att Therese Viding Jaramillo, Rottne, ska toppa riksdagslistan. Följt av Dan Bülow, Älmhult och Marie Svensson Lundin, Markaryd. Kristdemokraterna har idag ingen ledamot från Kronobergs län i riksdagen.

Bengt Germundsson, kommunalråd i Markaryd, valde att ställa upp i Kristdemokraternas interna provval för riksdagen, men han återfinns inte på det förslag som nomineringskommittén lämnar till stämman.

Växjöpolitik kan dessutom avslöja att nomineringskommittén föreslår att Eva Johnsson, Vederslöv toppar region/landstingslistan, både den för östra respektive västra Kronoberg. Rolf Sällryd, Uråsa föreslås stå på plats två på båda listorna och Bengt Germundsson, Markaryd, på plats tre, även han på båda listorna. Rene Jaramillo som är Kristdemokraternas högste politiker i Växjö kommun och 1:e vice ordförande i regionfullmäktige återfinns inte på förslaget till region/landstingslista.

Eva Johnsson är idag landstingspolitiker och sitter i landstingsstyrelsen. Även Rolf Sällryd är landstingspolitiker och ordförande i landstingsfullmäktige i Landstinget Kronoberg. Bengt Germundsson är kommunalråd i Markaryd och ledamot av Kristdemokraternas partistyrelse.

Lena Johannesson som slängdes ut från Kristdemokraterna i Växjö förra våren, återfinns numera både listan till riksdagen och på region/landstingslistan. Plats 23 på riksdagslistan och på plats 24 för region/landsting.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar