söndag 26 januari 2014

Thomas Johnsson tar över Moderaterna i Alvesta

Moderaterna i Alvesta har i kväll haft nomineringsstämma och valt sin lista inför kommunvalet i september. Som Växjöpolitik tidigare har rapporterat om var det från början klart att Mats Johnsson, som idag är kommunalråd, inte var självskriven till första platsen. Växjöpolitik har tidigare skrivit om att både Thomas Johnsson och Mikael Johansson utmanade honom om första platsen på listan. Thomas Johansson drog det längst stråt och det blir han som blir nummer ett på Moderaternas kommunlista i Alvesta.

Moderaternas nomineringskommitté hade föreslagit Mats Johnsson till en av de fem översta platserna på listan. Men enligt uppgift till Växjöpolitik meddelade Mats Johnsson, strax innan stämman drog igång, att han inte stod till förfogande. Han meddelade stämman att han inte tänkte kandidera en mandatperiod till. Då var det klart att det skulle bli ett skifte på toppen.

Thomas Johnsson, som idag är ordförande för utbildningsnämnden vann kampen om första platsen med bred marginal till tvåan Mikael Johansson, idag gruppledare för Moderaterna i Alvesta. Helen Gustavsson blev trea och Matz Atley blev fyra.

Mats Johnsson säger till både Smålandsposten och P4 Kronoberg nu i kväll att han avgår frivilligt och att han i stället vill satsa på regionvalet. Växjöpolitik har i dagarna varit i kontakt med flera personer inom Moderaterna som meddelar att Mats Johnsson inte lämnar frivilligt. Enligt uppgift till Växjöpolitik blev trycket för hårt internt och när Thomas Johnsson meddelade, i fredags, att han var beredd att ta över Moderaterna insåg Mats Johnsson att hans chanser att bli återvald var små. Han sa själv till Växjöpolitik i oktober att han ville fortsätta och att hans mål var att vara kommunstyrelsens ordförande även nästa mandatperiod.

Om Mats Johnsson finns med på Moderaternas förslag till regionlista vet vi först om någon vecka då deras förslag blir offentligt. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar