fredag 24 januari 2014

Toppmoderat i Alvesta utmanar kommunalråd

På söndag har Moderaterna i Alvesta nomineringsstämma och de ska då anta sin lista inför kommunvalet i september. Mats Johnsson är idag kommunalråd och den som toppat listan vid de senaste valen. Men som Växjöpolitik tidigare skrivit är han inte självskriven på första platsen längre och enligt källor inom Moderaterna utmanas han av moderaternas gruppledare i Alvesta, Mikael Johansson. Växjöpolitik kan nu avslöja att ytterligare en kandidat på allvar utmanar Mats Johnsson om första platsen, nämligen Thomas Johnsson.

Tidigare idag skickade Thomas Johnsson ut ett mail till moderaternas medlemmar i Alvesta. Växjöpolitik har tagit del av detta mail, där han tydligt klargör att han är beredd att ta ansvar och att han är villig att leda Moderaterna efter nästa val.

Thomas Johnsson skriver:

- Jag kandiderar som förstanamn på den moderata fullmäktigelistan och är fullt införstådd med det ansvar som följer med detta uppdrag. Det har inte varit alldeles enkelt att komma fram till beslutet men efter en tids övervägande har jag beslutat mig för att fullfölja dessa tankar.

 Han fortsätter:

- Precis som de övriga fyra kandidaterna är jag beredd att anta uppdraget och med all kraft föra moderaterna fram till en valseger i september. Dock vill jag påtala att uppdraget inte på något vis är enkelt. Däremot är jag fullständigt övertygad att vi tillsammans kan genomföra vår politik med framgång i Alvesta!

Mats Johnsson är idag kommunalråd och kommunstyrelsens ordförande i Alvesta och det var också han som toppade listan vid senaste valet. Thomas Johnsson stod då på andra plats men det var han som fick flest kryss och han fick så pass många kryss att han tog sig förbi Mats Johnsson. Men då Thomas Johnsson är företagare och han ansåg sig inte riktigt ha tid att vara heltidspolitiker och driva sitt företag samtidigt. Därför förblev Mats Johnsson ledare för Moderaterna, med Thomas Johnsson blev ordförande för utbildningsnämnden.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar