tisdag 14 januari 2014

Vänsterpartiet startar namninsamling mot WTC-garage

Alliansen i Växjö är sedan tidigare överens med Socialdemokraterna om att Växjö kommun ska finansiera det garage som ska byggas under det s k World Trade Center-huset i Växjö. Enligt beslutet kommer Växjö kommun att köpa 172 parkerings platser för 87 miljoner kronor. Vänsterpartiet opponerade sig och Carin Högstedt (V) säger i en reservation till beslutet:

- Investeringskostnaden är oerhört stor totalt och per plats. Driften i det underjordiska garaget går inte ihop sig utan att räkna in P-avgifter för gatuparkeringen på Drottningsgatan och kommunen köper och äger anläggningen, säger Carin Högstedt (V).

Än så länge är beslutet bara fattat i kommunstyrelsen men då investeringskostnaden är så hög måste även kommunfullmäktige godkänna beslutet, vilket är planerat till den 21 januari. Vänsterpartiet gör nu va de kan för att försöka påverka beslutsfattarna. I söndags startade Vänsterpartiets gruppledare i Växjö, Örjan Mossberg, en namninsamling på nätet mot beslutet. Syftet med namninsamlingen är att försöka få övriga ledamöter i kommunfullmäktige att ändra sig och rösta emot beslutet.

Socialdemokraterna var tidigare tveksamma för köp av garaget och när ärendet var upp i kommunfullmäktige i december 2013 valde Alliansen att bordlägga frågan för att försöka få med Socialdemokraterna på tåget.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar