fredag 24 januari 2014

Ytterligare en kristdemokrat i Växjö lämnar

Så sent som i förra veckan föreslog Kristdemokraternas nomineringskommitté att Therése Viding-Jaramillo skulle toppa deras riksdagslista i Kronoberg. Men nu på morgonen meddelar hon att hon hoppar av den föreslagna platsen.

- Efter nomineringskommitténs nominering av Lena Johannesson till Landstings- och Riksdagslistan för Kronoberg har jag idag beslutat mig för att hoppa av min nominering som förstanamn till Riksdagslistan i valet 2014. Jag vill inte representera ett partidistrikt där ledningen inte tydligt har tagit avstånd till en politiker som vid flera tillfällen visat brist på samarbetsförmåga och som har försatt Kristdemokraterna i Växjö i en politiskt ohållbar situation, säger Therése Viding-Jaramillo.

Hon fortsätter med:

- Ordförande i nomineringskommittén, Samuel Wombell uttalade i Radio Kronobergs nyhetssändningar den 22 januari att han ansåg att Lena Johannesson kunde vara en person som värvar röster till partiet. Denna brist på respekt för den politiska situationen i Kristdemokraterna i Växjö som nomineringskommittén har visat, i kombination med bristen på stöd från Kristdemokraterna i Kronoberg i denna fråga har lett fram till mitt beslut.

Kristdemokraterna har nomineringsstämma den 1 februari och ska då anta sin riksdagslista. Vem som nu kommer föreslås som förstanamn på listan är inte klart men nummer två på listan är Dan Bülow från Älmhult.

Therése Viding-Jaramillo är förutom lokalpolitiker i Växjö även 2:e vice förbundsordförande för Kristdemokraternas Kvinnoförbund. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar