onsdag 19 februari 2014

Alvesta får nytt kommunalråd

Valet närmar sig med stormsteg och hur utgången blir är det ingen som vet. Men i Alvesta kommun kan vi med ganska stor säkerhet säga att det blir ett nytt kommunalråd som tar över efter valet. Oavsett vilket parti som vinner.

Sedan tidigare har Moderaterna antagit sin lista för kommunvalet i Alvesta. Nuvarande kommunalrådet Mats Johnsson har avstått att bli omvald och listan toppas av Thomas Johnsson. Får Moderaterna förnyat förtroende kommer det bli ett nytt kommunalråd.

Centerpartiet valde sin nya kommunlista i förra veckan. Sven Sunesson som idag är ledare för Centerpartiet i Alvesta steg ner från toppen på listan, då han i stället toppar partiets regionlista för det nya Region Kronoberg och han blir förmodligen regionråd efter valet. Centerpartiet utsåg i stället Thomas Haraldsson till att toppa partiets lista i Alvesta. Partiet har visserligen inget kommunalråd idag, men de har en historia av att abonnera på den posten i kommunen. Får Centerpartiet ökat stöd efter valet är chanserna stora att Thomas Haraldsson tar över styret i kommunen och Alvesta får då ett nytt kommunalråd.

I går presenterade Socialdemokraterna sitt förslag till regionlista för Region Kronoberg. Två på den listan är Alvestas f d kommunalråd Robert Olesen. Han meddelade via P4 Kronoberg och Smålandsposten igår att han nu lämnar kommunpolitiken i Alvesta och att han satsar sina kort på Region Kronoberg. Vem som tar över i Socialdemokraterna är ännu inte klart. Om Socialdemokraterna vinner valet i Alvesta blir det därmed också ett nytt kommunalråd efter valet.

Alvesta Alternativets Lars-Olof Franzén är idag vice ordförande i kommunstyrelsen och kommunalråd på 60 %. Om Aa går bra i valet och får vara kvar i majoriteten som styr efter valet kommer Lars-Olof Franzén bli det enda kommunalråd som inte byts ut. Zona Franzén kommer då stå för kontinuitet.

De övriga partierna Kristdemokraterna, Vänsterpartiet, Folkpartiet, Miljöpartiet kommer inte ha något med kommunalrådsposten att göra, om inget dramatiskt händer fram till valet.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar