lördag 1 februari 2014

Cheryl Jones Fur toppar MP:s riksdagslista

Miljöpartisterna i Kronobergs län träffades idag i Älmhult för att anta riksdags och region/landstingslista. Miljöpartiets riksdagslista i Kronobergs län toppas av Cheryl Jones Fur, följt av Lars Edqvist och Tuva Lind. Tobias Adersjö valdes till plats fyra och Jesserina Flores till plats fem.

Cheryl Jones Fur bor i Tolg utanför Växjö och är Miljöpartiets språkrör i både länet och i Växjö kommun. Hon har idag flera politiska uppdrag i kommunen, bland annat i kommunstyrelsen och i kommunfullmäktige. Även Lars Edqvist kommer från Växjö och även han har flera politiska uppdrag inom kommunen. Tuva Lind bor i Moheda och har politiska uppdrag i Alvesta kommun.

Miljöpartiet valde dessutom sin lista för region/landstinget. Den listan toppas av Michael Öberg, Älmhult följt av Cheryl Jones Fur, Tolg och Kjell Jormfeldt, Ljungby. Miljöpartiet har idag två mandat i landstingsfullmäktige. Michael Öberg och Kjell Jormfeldt representerar idag Miljöpartiet i Landstinget Kronoberg. Men vid förra valet kryssade Cheryl Jones Fur in sig, från plats två. Även Kjell Jormfeldt kryssade in sig, från plats fem.

- Veckan började med landsbygdsdebatt med Centerpartiet och avslutas med att jag får stå högst på Miljöpartiets riksdagslista, säger Cheryl Jones Fur till Växjöpolitik.

- Jättekul tycker jag. Vi kommer satsa på att bryta landsbygdens beroende av fossila bränslen. Vi kommer också satsa på utbildning och att göra barnens dag giftfri, fortsätter Cheryl Jones Fur.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar