fredag 7 februari 2014

Flera lämnar Kristdemokraternas styrelse i Växjö

Kristdemokraterna i Kronobergs län och i Växjö har haft en turbulent tid den senaste månaden. Då Lena Johannesson föreslogs stå på riksdagslista och landstingslistan meddelade flera kristdemokrater att de inte tänkte ställa upp för omval i Växjö. Som Växjöpolitik tidigare har rapporterat om hade Kristdemokraterna i Kronobergs län stämma i lördags och Lena Johannesson valdes in på både riksdagslistan och på den östra landstings/regionlistan.

På måndag har Kristdemokraterna i Växjö årsmöte. Från början var tanken att årsmötet även skulle anta en kommunlista men på grund av den turbulens som varit kommer ett extra årsmöte äga rum den 24 februari och då antas kommunlistan.

René Jaramillo, som tidigare meddelat att han inte ställer upp till omval på kommunlistan, meddelar nu till Växjöpolitik att han inte heller ställer upp till omval som ordförande för Kristdemokraterna Växjö. Han säger att han lämnar styrelsen helt och hållet. Även Therése Viding Jaramillo, som hoppade av riksdagslistan,  säger till Växjöpolitik att hon lämnar sin ersättarplats i styrelsen och enligt uppgift till Växjöpolitik kommer även Lars Melin lämna sitt uppdrag i styrelsen.

Växjöpolitik har även varit i kontakt med Eduardo Rossel. Han är idag gruppledare för Kristdemokraterna i Växjö kommunfullmäktige och även han har tidigare meddelat att han inte tänker ställa upp till omval på kommunlistan. Men han vill inte svara på frågan om han även lämnar styrelsen.

- Tack för frågan. Vi kan prata om detta efter måndag, säger Eduardo Rossel till Växjöpolitik.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar