söndag 9 februari 2014

Flera nya namn på Miljöpartiets kommunlista i Växjö

Miljöpartiet i Växjö hade igår årsmöte och antog bland annat sin kommunlista inför valet i höst. Miljöpartiet har idag fem mandat i kommunfullmäktige i Växjö. Av de tio som stod överst på listan vid valet 2010 är det bara tre som finns på topp tio på årets lista, Cheryl Jones Fur, Lars Edqvist och Gunnel Jansson. Miljöpartiet har haft flera avhopp under året, så pass många att plats 17 på 2010 års lista har blivit en ersättarplats i kommunfullmäktige.

Gårdagens årsmöte valde Cheryl Jones Fur till plats ett, Lars Edqvist på plats två. På plats tre finner vi Tobias Adersjö följt av Neira Kahrimanovic på plats fyra och Gunnel Jansson på plats fem.

Cheryl Jones Fur toppar sedan tidigare även Miljöpartiets riksdagslista i Kronoberg och står på plats två på partiets region/landstingslista. Hon är idag ledamot av kommunfullmäktige och kommunstyrelsen och är språkrör för Miljöpartiet både i länet. Lars Edqvist är även han ledamot av kommunfullmäktige och ersättare i kommunstyrelsen. Tobias Adersjö är ersättare i kommunfullmäktige och ledamot av nämnden för Arbete & Välfärd, han valdes dessutom till Språkrör för Miljöpartiet i Växjö. Neira Kahrimanovic är språkrör för Grön Ungdom i Kronobergs län och även hon har politiska uppdrag i Växjö kommun i form av ersättare i gymnasienämnden.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar