fredag 7 februari 2014

Folkpartiet i Växjö har valt kommunlista

Igår kväll träffades Folkpartiet i Växjö, i Mariakyrkans konferenslokaler för att hålla nomineringsstämma och anta sin kommunlista. Stämman var enig och listan antogs helt enligt valberednings förslag. Jämfört med förra valets lista har Folkpartiet gjort en hel del förändringar och på topp fem finns två nykomlingar.

Nils Fransson toppar åter listan, sist han gjort det var vid valet 2006. Fransson är idag ordförande för byggnadsnämnden i Växjö kommun och han är ledamot av både kommunstyrelsen och kommunstyrelsens arbetsutskott. Två på listan är Annika Stacke, präst i Lammhult. Även Stacke har flera tunga uppdrag i kommunen bland annat som gruppledare för Folkpartiet i Växjö kommunfullmäktige. På tredje plats finner vi nykomlingen Lennart Adell Kind, nyligen inflyttad från Stockholm där han tidigare var kommun- och landstingspolitiker i Nacka kommun och i Stockholms läns landsting. Lennart Adell Kind ses av många folkpartister som ett framtidsnamn för partiet i Växjö.

Fyra blev Torgny Klasson som idag är ledamot av kommunfullmäktige och femma blev ytterligare en nykomling Mathilda Moser. Stefan Bergström, ordförande för Skol- & barnomsorgsnämnden och ordförande för Folkpartiet i Växjö är på sjätte plats och Gunilla Seltén är sjua.

Folkpartiet i Växjö har idag fyra mandat i kommunfullmäktige. Gunnar Nordmark, som idag är ledamot av kommunfullmäktige och ordförande för Folkpartiet i Kronobergs län har flyttats ner till plats åtta. Han toppar partiets riksdagslista och enligt uppgift till Växjöpolitik förväntas han hamna högt upp på den region/landstingslista som presenteras inom kort.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar