fredag 28 februari 2014

Gullan Malmquist (KV): Jag tänker rösta på Kristdemokraterna

Det Kristna Värdepartiet är ett av de nyaste partierna i Sverige och Växjöpolitik skrev igår om att en av grundarna, Gullan Malmquist, kommer från Markaryd i Kronobergs län. Förutom att Malmquist har varit med om att grunda Kristna Värdepartiet är hon även styrelseledamot i abortmotståndarorganisationen MRO - Människorätt för ofödda. En organisation som säger sig vara politiskt oberoende, men tre av organisationens styrelsemedlemmar har varit med och startat Kristna Värdepartiet.

Efter flera försök fick Växjöpolitik i går kväll kontakt med Gullan Malmquist och fick då möjlighet att ställa några frågor om Kristna Värdeparitet och deras politik.  

Nu när ni har startat Kristna Värdepartiet och du har varit med och grundat partiet, kommer ni då att driva valrörelse lokalt i Kronobergs län?
- Nej någon valrörelse blir det nog inte. Vi måste vara realistiska. Jag kommer inte och har inte möjlighet att göra något i länet. I kommunvalet kommer jag rösta på Kristdemokraterna här i Markaryd. Just nu lägger vi allt fokus på vårt partiprogram och att skaffa fler medlemmar, säger Gullan Malmquist till Växjöpolitik. 

Hur många medlemmar har ni?
- Just nu har vi kring 200 medlemmar och fler kommer varje dag, svarar Gullan Malmquist. 

Hur många medlemmar har ni Kronobergs län?
- Ett par stycken. Jag vet att vi har en del i Örkelljunga och några i Vittsjö, svarar Gullan Malmquist. (Både Örkelljunga och Vittsjö ligger i Skåne, inte i Kronobergs län, reds. anmärkning)

Vilka är då era viktigaste frågor?
- För oss är människovärdet allra viktigast och för mig är det MRO:s frågor som är viktigast, säger Gullan Malmquist. 
- Men vi är inget enfrågeparti. Familjen är också väldigt viktigt. Vi måste skapa trygghet för våra barn och ett tryggare samhälle, fortsätter Gullan Malmquist. 

När man läser på er hemsida framgår det att ni är emot all form av abort, vill förhindra tillgången på pornografi och ni vill stoppa alla offentliga bidrag till det ni kallar propaganda för den homosexuella livsstilen. Varför är ni så fokusera på s k underlivsfrågor?
- Jag skulle inte kalla det för underlivsfrågor. Det är inte bara fokus på kroppen utan vi måste skapa trygghet i samhället, för barnen och familjen. En man och en kvinna är det bästa för barnen och kärnfamiljen är den bästa familjeformen, svarar Gullan Malmquist. 
- Men vi väntar oss mycket motstånd från gayrörelsen. Fast vi är vana, fortsätter Gullan Malmquist. 

Men på vilket sätt är abort och det ni kallar för den homosexuella livsstilen en fara för barnen och familjen?
- Trygga familjer ger trygga barn. Titta bara på PISA-undersökningen. Den svenska skolan ligger ju illa till jämfört med andra länder. En stor anledning till det är stressade barn. Lärarna har inget att säga till om och vi måste återinföra aktning för auktoriteter, som det var när jag gick i skolan. Idag läser man ju om elever som spottar på lärarna, säger Gullan Malmquist. 
- Barnen måste lära sig hemma hur man uppför sig. Det är ett problem att båda föräldrarna är i arbetslivet. Idag placeras barn på dagis när de är 1 år, all forskning visar att det är skadligt för barnen, avslutar Gullan Malmquist. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar