söndag 16 februari 2014

Interna stridigheter i SD Växjö?

För knappt två veckor sedan hade Sverigedemokraterna årsmöte i Kronoberg Östra. På det mötet valde partiet både ny styrelse och antog kommunlistor för kommunerna i distriktet, Växjö, Uppvidinge och Tingsryd. Partiet antog inte någon lista för Lessebo kommun då de inte hade tillräckligt med namn, än.

När ny styrelse skulle väljas föreslogs att Håkan Engdahl skulle fortsätta som ordförande men Dennis Dioukarev utmanade och Dioukarev gick också segrande ur striden. Dennis Dioukarev är 21 år och han är ledamot av förbundsstyrelsen för Sverigedemokraternas ungdomsförbund, SDU.

Håkan Engdahl toppar Sverigedemokraternas kommunlista i Växjö inför valet i höst. Men källor inom partiet säger till Växjöpolitik att det var ett tröstpris. Engdahl är idag gruppledare och ledamot av Växjö kommunfullmäktige.

Den 2 mars träffas Sverigedemokraterna i distriktet Syd för årsmöte.Växjöpolitik har tagit del av alla handlingar inför årsmötet. Håkan Engdahl är idag ersättare i Syd distriktets styrelse men på förslaget till ny styrelse, från valberedningen, finns han inte med. Valberedningen föreslår i stället att Dennis Dioukarev tar hans plats.

Källor inom Sverigedemokraterna säger till Växjöpolitik att platsen i Sverigedemokraterna Syd:s styrelse inte är kopplat till posten som ordförande för Kronoberg Östra. Valberedningen har helt enkelt funnit att Dioukarev har större stöd än Engdahl.

Växjöpolitik har varit i kontakt med Dennis Dioukarev men han avböjer att kommentera. Växjöpolitik har även sökt Håkan Engdahl men han har inte gått att nå för en kommentar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar