tisdag 11 februari 2014

Jaramillo (KD) hoppar av EU-valet

Kristdemokraten René Jaramillo har tidigare avböjt att kandidera inför kommunvalet i höst, då Lena Johannesson placerats på partiets listor till riksdagen och region/landstinget i Kronobergs län. Igår lämnade han dessutom uppdraget som ordförande för Kristdemokraterna i Växjö.

Sedan tidigare står René Jaramillo på Kristdemokraternas lista för valet till Europaparlamentet. Redan igår meddelade han Växjöpolitik att han tänkte hoppa av listan och idag meddelar han, via sin blogg, att han drar tillbaka sin kandidatur.

Jaramillo skriver på sin blogg:
Det kan nog inte komma som en överraskning, med tanke på allt som hänt i Kristdemokraterna den senaste tiden, men nu är det officiellt att jag drar tillbaka min kandidatur till EU-valet i maj.
Han motiverar sitt beslut med att han inte kan bedriva en valrörelse då han inte har det stöd han behöver från sitt partidistrikt.
Eftersom jag inte längre känner att jag har stödet inom distriktet, känns det otänkbart att ge sig in i en valkampanj i ett så viktigt val som EU-valet. För att klara en valrörelse behöver man sitt partidistrikt i ryggen, och med bakgrund av allt som har hänt de senaste veckorna så känner jag inte det stödet. Jag har meddelat mitt beslut till ansvariga i partiet, och beklagar den uppkomna situationen.

Jaramillo stod på plats 31 på Kristdemokraternas lista till Europaparlamentet. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar