måndag 10 februari 2014

Jon Malmqvist ny ordförande för Kristdemokraterna i Växjö

Kristdemokraterna i Växjö har i kväll haft årsmöte och utsett Jon Malmqvist till ny ordförande för partiet. Flera ledamöter i styrelsen meddelade redan förra veckan att de inte ställde upp för omval, däribland den gamla ordföranden René Jaramillo.

I den nya styrelsen blir Jon Malmqvist ny ordförande och Camilla Albinsson omvaldes som vice ordförande. Olle Sandahl, Bertil Olsson och Patric Mrad valdes till övriga ledamöter i styrelsen.

Jon Malmqvist var sedan tidigare ersättare i styrelsen och han är idag ledamot av tekniska nämnden i Växjö.

Grattis till att bli vald till ny ordförande. Hur känns det?
- Tack. Det är naturligtvis både spännande och utmanande, säger Jon Malmqvist till Växjöpolitik nu i kväll.

Hur ska ni nu jobba för att partiet ska få en nystart, efter allt som varit?
- Styrelsen måste ju rivstarta och utmejsla en strategi för kommande valrörelse. Jag vill inte behöva låta som en socialdemokrat som ständigt ger beskedet att man återkommer med besked om vilken politik man ämnar att föra, men styrelsen måste sätta sig ner för att diskutera dessa frågor, svarar Jon Malmqvist.

Kristdemokraterna skulle även ha antagit sin lista till kommunfullmäktige i Växjö ikväll. Men då flera av de ledande i partiet hoppat av, efter allt strul som varit kring Lena Johannesson, har val av kommunlista skjutits upp till den 24:e februari. Men enligt uppgift till Växjöpolitik är det ingen vild gissning att listans topp kommer avspegla styrelsens sammansättning.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar