tisdag 25 februari 2014

KD: Ryktet om vår död är betydligt överdrivet

Kristdemokraterna i Växjö hade nomineringsstämma i går kväll och antog sin kommunlista. Listan antogs helt enligt det förslag som Växjöpolitik skrev om förra veckan. Partiet meddelar nu på morgonen, via ett pressmeddelande, att listan toppas av Jon Malmqvist följt av Camilla Albinsson, Olle Sandahl, Anna Zelvin och Patric Mrad.

- Ryktet om vår dör är betydligt överdrivet, säger Jon Malmqvist i ett pressmeddelande från Kristdemokraterna nu på morgonen.

- Jag är väldigt nöjd med den lista som idag har fastställts. Det är en lista som präglas av erfarenhet och nyfikenhet men framförallt en vilja att bedriva kristdemokratisk politik i Växjö även nästa mandatperiod. Sedan är det naturligtvis bra att vi går till val med en lista med 23 olika kristdemokrater som väljarna kan välja mellan. Det är förövrigt precis lika många som vid föregående val, säger Jon Malmqvist vidare i pressmeddelandet.

Partiet fastslog också vilka frågor som blir deras viktigaste vid kommunvalet. Kristdemokraterna lägger sitt fokus på äldrefrågor, familjen och skolan.

- Vår styrelse har i dagarna slagit fast att vi i valet ska fokusera på tre områden nämligen äldrefrågor, familjen och skolan. De två sista punkterna handlar i grunden om barn och ungas uppväxtvillkor. Personligen skulle jag gärna se att vi som kristdemokrater går i spetsen för en diskussion om pojkars studieresultat och vad som kan göras för att fler pojkar ska känna att skolan är viktig och att skolan är en plats där de kan utvecklas sina egna villkor, säger Jon Malmqvist i pressmeddelandet.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar