torsdag 27 februari 2014

Kronobergare i ledningen för nya Kristna Värdepartiet

Kristna Värdepartiet är ett av många nya partier som kandiderar i höstens riksdagsval. Partiet startades för knappt en månad sedan och i måndags godkändes deras partibeteckning hos Valmyndigheten för riksdagsvalet i hela landet. För att få sitt partinamn registrerat hos Valmyndigheten krävs minst 1500 namnunderskrifter och Kristna Värdepartiet har lämnat in ca 2000 underskrifter.

En av de sex personer som varit med och startat Kristna Värdepartiet är Gullan Malmquist från Markaryd. Hon är även ledamot av partiets styrelse. Växjöpolitik har i flera dagar sökt henne för att ställa några frågor gällande det nya partiet och deras politik, men Gullan Malmquist svarar varken på telefon eller mail.

Partiet skriver på sin hemsida att deras grundideologi utgår från den kristna värdegrunden och att deras politiska utgångspunkt är människovärdet.

Kristna Värdepartiet bygger på den kristna värdegrunden. Vår viktigaste politiska utgångspunkt är människovärdet. Härav följer naturligt en stark tro på familjens värde och stora betydelse för individ och samhälle. Vi är dessutom övertygade om vikten av ett starkt civilsamhälle – det vill säga ett samhälle som vilar på många små gemenskaper, och där statens roll är begränsad. Vi tror också på förvaltarskapstanken, vilket särskilt formar vårt tänkande när det gäller miljö- och överstatliga frågor.

Partiet har flera profilfrågor. På sin hemsida skriver de bland annat att de vill de göra pornografi mer svåråtkomligt, de motsätter sig allt stöd till propaganda som enligt dem stödjer den homosexuella livsstilen och de tycker att abort borde bli olagligt i Sverige.

Förutom att Gullan Malmquist varit med att startat Kristna Värdepartiet så är hon även styrelseledamot i organisationen MRO - Människorätt för ofödda. En organisation som kämpar mot abort och som kräver att aborter ska bli olagliga i Sverige. Två av Kristna Värdepartiets andra grundare, Mats Selander och Annette Westöö, är också styrelseledamöter i MRO. Men MRO skriver på sin hemsida att deras organisation inte har någon koppling till Kristna Värdepartiet då MRO är en politiskt obunden organisation.

MRO använder sig av extrema metoder för att nå ut med sitt budskap, dvs att stoppa aborter i Sverige. Vid demonstrationer runt om i landet visar de ofta upp bilder på döda foster och på deras hemsida finns både bilder på foster och en film som visar hur en abort går till. VARNING, starka bilder visas när du besöker deras hemsida. Även filmen drar igång direkt.

Växjöpolitik har sökt Gullan Malmquist för att fråga om både Kristna Värdepartiet och MRO men hon har inte gått att nå.

1 kommentar:

  1. KVP kommer ta röster från KD. Detta betyder att KD kan åka ur riksdagen. Jag som inte är kristen ser detta som en positiv utveckling.
    KVP är mina "nyttiga idioter".

    SvaraRadera