fredag 28 februari 2014

UPPDATERAT: Kronobergare på Sverigedemokraternas riksdagslista

Sverigedemokraterna presenterade idag sitt förslag till riksdagslista och som vid förra valet har de bara en rikslista, inte lista för varje riksdagsvalkrets. Listan toppas av Sverigedemokraternas partiledare Jimmie Åkesson följt av Carina Herrstedt och Julia Kronlid. En kronobergare finns på listan - Dennis Dioukarev från Växjö på plats 34. Vid valet 2010 fanns ingen kronobergare på Sverigedemokraternas riksdagslista.

Sverigedemokraterna har idag 20 ledamöter i riksdagen, men ingen representant från Kronobergs län. Om dagens opinionssiffror står sig fram till valdagen kan partiet räkna med ca 30 ledamöter i riksdagen. Sverigedemokraterna sa på dagens presskonferensen, då förslaget presenterades, att de satsade på 40 ledamöter i riksdagen efter valet.

Dennis Dioukarev är idag ordförande för Sverigedemokraterna Kronoberg Östra. Han står på plats tre på partiets kommunlista i Växjö och han föreslås toppa partiets regionlista i Kronobergs län. Dennis Dioukarev är 21 år och studerar ekonomi vid Linnéuniversitet i Växjö. Han är även förbundsstyrelseledamot i Sverigedemokraternas ungdomsförbund, SDU.

- Det känns väldigt hedrande och jag kommer göra mitt yttersta för att förvalta detta förtroende. Det är med stor ödmjukhet och med tacksamhet som jag tar på mig denna uppgift, säger Dennis Dioukarev i en kommentar till Växjöpolitik.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar